ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Με αγάπη για την τέχνη του θεάτρου και γεμάτοι όνειρα ιδρύσαμε τον Ιούνιο του 2016 την εταιρεία παραγωγής θεαμάτων «Θεατρικές Σκηνές», φιλοδοξώντας να βάλουμε την δική μας σφραγίδα στη θεατρική ζωή του τόπου προσφέροντας παραστάσεις και θεάματα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Θεωρούμε ότι το θέατρο για να πετύχει το σκοπό του πρέπει να αφορά το κοινό και ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο ρόλος του καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός. Η Τέχνη, ο Λόγος, η Μουσική και το Φως έχουν τη δύναμη να αποτελέσουν σημαντική διέξοδο από την σκληρή πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια η επισκεψιμότητα των θεάτρων έχει αυξηθεί σημαντικά και η Αθήνα έχει πλέον δίκαια χαρακτηριστεί ως θεατρική πρωτεύουσα.

.

Από το Σεπτέμβριο του 2017, το ιστορικό Θέατρο Παλλάς ανήκει στο δυναμικό των Θεατρικών Σκηνών και αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας μας, φιλοξενώντας παραστάσεις, εκδηλώσεις και μουσικά θεάματα που σέβονται το παρελθόν του, αλλά ανοίγουν και μια νέα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του με τεράστιες επιτυχίες όπως η "Μαντάμ Σουσού" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. "Οι Μάγισσες της Σμύρνης" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και "Το Τρίτο Στεφάνι" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

.

Ως άλλη στέγη μας, το Θέατρο Ήβη της οδού Σαρρή, φιλοξενεί επίσης παραγωγές της εταιρείας μας, με πιο πρόσφατη την επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Καπουτζίδη, "Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του".

.

Επιλέγουμε έργα κλασικού αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου με καταξιωμένους συντελεστές, τους οποίους προσκαλούμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Συνολικά οι «Θεατρικές Σκηνές» έχουν παρουσιάσει περισσότερες από 25 θεατρικές και μουσικές παραγωγές και σε άλλους θεατρικούς χώρους, όπως το "Πάνθεον", το "Κιβωτός", το "Άλμα" και το "Αλκυονίς", ενώ κατά την διάρκεια της πανδημίας πρωτοστάτησαν στις online & live streaming μεταδόσεις παραστάσεων, φέρνοντας το θέατρο και τη μουσική στα σπίτια του κοινού.

.

Οι Θεατρικές Σκηνές στοχεύουν στη συνεργασία με όλους, χωρίς διαχωρισμούς, ταμπέλες και προκαταλήψεις. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, νέοι ταλαντούχοι άνθρωποι, κλασικά και πρωτοποριακά ανεβάσματα έργων ενώνονται συνθέτοντας τη δική μας πρόταση.

.

Αυλαία και πάμε λοιπόν…

.

Πάνος Κατσαρίδης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος «Θεατρικές Σκηνές»

.